ua en ru

В ході операції зі звільнення заручників в Алжирі ліквідовано велику кількість терористів

В ході операції зі звільнення заручників на газовому комплексі в Алжирі ліквідовано велику кількість терористів. Разом з тим силам безпеки ще не вдалося звільнити всіх, хто знаходиться в полоні. Про це повідомив міністр комунікації Алжиру, передає Reuters.

Представники компанії Statoil повідомили, що троє із співробітників компанії звільнені і знаходяться в безпеці, про долю ще дев'яти осіб поки немає даних.

Інформації про інших співробітників іноземних компаній поки не повідомляється.

Раніше алжирські бойовики, що утримують газокомпресорну станцію Statoil, BP і Sonatrach в пустелі Сахара, звільнили близько 600 заручників-алжирців. Також на свободу відпущено четверо іноземців, серед них - громадянин Ірландії. Національність решти звільнених іноземних заручників не уточнюється.

Ситуацію із захопленням працівників газового родовища на півдні Алжиру спостерігачі називають найбільшою міжнародною кризою із заручниками за останній час. МЗС Великобританії раніше сьогодні підтвердив, що Алжир проводить військову операцію проти терористів. На даний момент напевно невідома ні кількість убитих і поранених, ні кількість тих, що залишаються в полоні. Раніше Al Jazeera повідомляла про загибель 35 заручників і 15 терористів в результаті авіаударів алжирських ВВС по захопленій станції.

Читайте також: В Алжирі на захопленому бойовиками газовому комплексі стався потужний вибух