ua en ru

У ході дорозслідування встановлюватимуться інші особи, причетні до смерті Індила, - прокуратура

У ході дорозслідування кримінальної справи щодо смерті в Шевченківському райуправлінні міліції студента Ігоря Індила встановлюватимуться інші особи, причетні до інциденту. Про це сьогодні, 17 травня, під час брифінгу заявила начальник відділу участі прокурорів у кримінальному судочинстві прокуратури міста Києва Наталія Сьома, яка безпосередньо підтримує обвинувачення у кримінальній справі за фактом смерті Індила, повідомили в прес-службі київської прокуратури.

Вона нагадала, що Апеляційним судом міста Києва справа направлена на додаткове розслідування за клопотанням захисту потерпілих.

За словами Сьоми, прокуратура підтримує рішення суду, адже є об'єктивні причини на сьогоднішній день розширити коло осіб, що повинні бути притягнуті до відповідальності.

"Зокрема, будуть враховані клопотання представників потерпілих щодо розширення кола осіб, які повинні бути притягнуті до відповідальності, а також перегляду кваліфікації дій тих осіб, які уже притягнуті до відповідальності. Будуть встановлюватись інші особи, які були причетні до доставлення та розміщення Ігоря Індила у райвідділ міліції", - повідомила Сьома.

Прокурор підкреслила, що прокуратура вживатиме всіх заходів, щоб у найкоротші терміни було проведено додаткове розслідування та кримінальна справа була скерована до суду для розгляду по суті.

Крім того, Сьома зазначила, що прокурори і надалі орієнтуватимуть суд, у разі якщо докази обвинувачення знайдуть своє підтвердження, на призначення винним покарання з урахуванням ступеню тяжкості вчинення злочину.

Студент Ігор Індило помер у Шевченківському районному відділі міліції Києва 18 травня 2010 р. - дільничний міліціонер забрав Індила з одного з гуртожитків Києва у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

28 травня 2010 р. прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції, в якому загинув Індило. Пізніше справа була передана для розслідування в прокуратуру Києва. У жовтні в прокуратурі Києва заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості і перевищення повноважень з боку двох працівників правоохоронних органів.