ua en ru

Апеляційний суд Києва відправив на дорозслідування справу щодо загибелі студента Індила

Апеляційний суд Києва відправив на додаткове розслідування до Деснянської районної прокуратури столиці кримінальну справу за обвинуваченням двох співробітників міліції у причетності до смерті в Шевченківському райуправлінні міліції студента Ігоря Індила. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Відповідну ухвалу оголосив сьогодні, 14 травня, суддя Апеляційного суду Микола Ященко, задовольнивши таким чином скаргу родичів Індила та їхнього адвоката, які вважали необ'єктивним вирок Деснянського райсуду Києва колишнім працівникам міліції Сергію Коваленку та Сергію Приходьку.

Крім того, рішенням Апеляційного суду скасовано вирок Приходьку, якого було засуджено до 5 років позбавлення волі (умовно), та скасовано вирок суду першої інстанції, за яким Коваленка було амністовано. Для обох вказаних осіб судом обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Студент Ігор Індило помер у Шевченківському районному відділі міліції Києва 18 травня 2010 р. - дільничний міліціонер забрав Індила з одного з гуртожитків Києва у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

28 травня 2010 р. прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції, в якому загинув Індило. Пізніше справа була передана для розслідування в прокуратуру Києва. У жовтні в прокуратурі Києва заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості і перевищення повноважень з боку двох працівників правоохоронних органів.