ua en ru

В ході "години запитань до уряду" нардепи заслухають Колесникова, Грищенко і Табачника

У п'ятницю в ході "часу години запитань до уряду" у Верховній Раді України (ВР) народні депутати заслухають міністра інфраструктури Бориса Колесникова, міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника і міністра закордонних справ Костянтина Грищенка. Про це в ході погоджувальної ради заявив спікер ВР Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пролунало три пропозиції по "годині запитань до уряду"- заслухати міністра закордонних справ, міністра освіти і міністра інфраструктури. Давайте домовимося так я доручу ... з'ясувати, хто не буде у відрядженні, тому що хтось точно, може бути у відрядженні, особливо міністр закордонних справ ... вони всі будуть брати участь у засідання ВР у п'ятницю в ході "години питань до уряду" і у вас буде можливість задати їм питання", - заявив Литвин.

Він запропонував, щоб по 20 хвилин кожен із згаданих міністрів по мірі необхідності відповідав на запитання народних депутатів - 10 хв на письмові та 10 - на усні. У той же час він нагадав, що в ході години запитань до уряду парламентарії можуть задати будь-які питання будь-яким членам Кабміну.

Як повідомлялося раніше, фракція НУ-НС вимагала заслухати Грищенко, а Партія регіонів - Табачника.