ua en ru

В Хмельницькій обл. МВС викрило розтрату майна на 9 млн грн

Працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області виявили та задокументували факт привласнення грошових коштів на 9 млн грн посадовими особами одного з публічних акціонерних товариств області. Про це повідомляє прес-служба МВС у Хмельницькій області.

Підозрювані посадовці, зловживаючи своїм службовим становищем, проігнорували умови договору про зберігання скрапленого газу комунально-побутового призначення, укладеного з одним з українських товариств з обмеженою відповідальністю. Отримавши вказаний товар (газ), як зберігач, вони припинили повернення продукту, тобто вчинили розтрату майна. Загалом зловмисники не повернули 866 т газу. Загальний розмір шкоди, заподіяної злочинними діями посадових осіб вище згаданого ПАТ, становить 9 млн грн.

Наразі слідчим відділом Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області за даним фактом відкрито кримінальне провадження, яке внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах. Відповідно до санкції цієї статті, зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.