ua en ru

У Херсонській обл. чиновник залізничного вокзалу щомісяця вимагав від своїх підлеглих близько 15 тис. грн

У Херсонській області чиновник залізничного вокзалу щомісяця вимагав від своїх підлеглих близько 15 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Херсонській області.

Керівника затримали під час отримання ним чергової неправомірної винагороди в сумі 5,5 тис. грн. Правоохоронці встановили, що лише протягом травня-вересня 2013 р. один з керівників залізничного вокзалу на станції "Херсон" отримав 75 тис. грн неправомірної винагороди від своїх підлеглих. Щомісяця його прибутки за рахунок працівників становили близько 15 тис. грн.

Протягом тривалого часу він вимагав та щомісяця отримував частину заробітної платні своїх підлеглих. За це він "закривав очі" на деякі порушення в роботі працівників вокзалу. Гроші брав не сам, а примушував це робити керівників структурних підрозділів.

Якщо працівник вокзалу відмовлявся сплачувати гроші, начальник погрожував перевести людину на нижчу посаду, накласти дисциплінарне стягнення, чинив психологічний тиск, погрожуючи звільненням.

Слідчим управлінням УМВС до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.4 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

На теперішній час працівники УДСБЕЗ УМВС проводять комплекс заходів для встановлення додаткових фактів скоєння посадовцем протиправних дій.