ua en ru

У Харківській області додатково облаштують вісім пунктів пропуску через кордон з Росією, - М.Добкін

У Харківській області буде додатково облаштовано вісім пунктів пропуску через україно-російський кордон. Про це повідомив сьогодні Голова Харківської облдержадміністарції М.Добкін за підсумками засідання україно-російської групи з прикордонного співробітництва.

На українській ділянці кордону будуть відкриті три пункти пропуску в Золочівському районі, два - в Харківському, а також по одному пункту пропуску у Вовчанському, Великобурлуцькому та Дворічанському.

Крім того, будуть побудовані нові пункти пропуску «Безіменне» (Росія)-«Олександрівка» (Україна), і «Тішанка-«Бударки »(Україна).


Як повідомив після засідання робочої групи Губернатор Бєлгородської області Росії Євген Савченко, роботи з облаштування пунктів пропуску країни повинні початися синхронно.


Також, за словами Є.Савченко, планується розвантажити пункт «Нехотєєвка-Гоптівка», де в пікові для перетину кордону годинни люди стоять у черзі по кілька годин.

«Потрібно розвантажити в пікові періоди пункт «Нехотєєвка-Гоптівка », де люди чекають по 5-8 годин. Це просто знущання над людьми. До того ж потрібно використовувати нові технології. Зараз у нас стара система роботи і на ідентифікацію особистості йде по 15 хвилин. Треба йти по шляху сучасних технологій, щоб мінімізувати контакти людей з прикордонниками», - сказав Є.Савченко.

За словами губернатора Бєлгородської області, з російської сторони будуть облаштовані зокрема пункти пропуску Сонцівка, Козяча і Тішанка.