ua en ru

В Харківській обл. поки не будуть формувати другий батальйон тероборони

В Харківській обл. поки не планується формування другого батальйону територіальної оборони.

В Харківській обл. поки не планується формування другого батальйону територіальної оборони. Про це сьогодні повідомив директор департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської облдержадміністрації Анатолій Шевцов, передає прес-служба ОДА.

За його словами, батальйони територіальної оборони можна створювати лише в особливий період або в період часткової мобілізації.

"Як ви знаєте, третій етап часткової мобілізації завершився на початку вересня, і новий не був оголошений. Тому правових підстав для створення нового батальйону територіальної оборони на сьогоднішній день немає. Почати формувати батальйон можна тільки після того, коли буде підписаний Указ Президента про мобілізацію", - зазначив Шевцов.

У цілому, підкреслив чиновник, створити такий підрозділ можна, але воно буде не батальйоном територіальної оборони, а просто підрозділом у складі Міноборони.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони дозволило сформувати в Харківській області ще один батальйон - 44-й батальйон територіальної оборони, де буде танкова рота. У квітні 2014 р. МВС створило спецбатальйони "Харків" і "Слобожанщина" для охорони громадського порядку на території Харківської обл.