ua en ru

У Харкові з 23 травня будуть підвищені тарифи на проїзд у підземному та наземному транспорті

Виконавчий комітет м. Харків сьогодні, 22 травня, затвердив нові тарифи на проїзд у метро, ​​тролейбусах і трамваях. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Нові тарифи вступлять в дію з завтрашнього дня, 23 травня.

Згідно з рішенням, вартість проїзду в метро буде збільшена з 2 грн до 3 грн, в наземному електротранспорті (трамваях і тролейбусах) - з 1,5 грн до 2 грн. Підставою для такого кроку стало подорожчання енергоносіїв, зростання мінімальної зарплати.

Як повідомив сьогодні, після сесії міськради, мер Харкова Геннадій Кернес, для підвищення тарифів є всі дозвільні документи.

Як розповів директор Департаменту транспорту Сергій Дульфан, нормативна собівартість тарифу істотно вище. За розрахунками підприємства, вона становить 8,6 грн. Вартість проїзду в 3 грн - це компроміс між засобами, яких потребує КП "Харківський метрополітен", і мінімальними витратами підприємства на перевезення пасажирів.

За словами Дульфана, новий тариф розрахований за методикою, погодженою з Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет повідомив, що вважає підвищення тарифу на проїзд у міськелектротранспорті економічно обгрунтованим.