ua en ru

У Харкові публічний підрахунок голосів проходить на підставі протоколів, отриманих ПР від членів ТВК

Партія регіонів організувала в Харкові паралельний підрахунок голосів на виборах міського голови. Захід транслюється в прямому ефірі обласної телекомпанії, передає кореспондент РБК-Україна. Передбачається, що підрахунок відбуватиметься на підставі протоколів бюлетенів, які виборчий штаб Партії регіонів отримав від членів виборчих комісій, де були представники від цієї політичної сили.
Декілька тек із протоколами напередодні на прес-конференцію приніс голова міського виборчого штабу Партії регіонів губернатор області Михайло Добкін. Він також оголосив про перемогу на виборах висуванця ПР Геннадія Кернеса.
У залі Харківського національного університету радіоелектроніки, де проходить підрахунок, зібралися представники партії, а також деякі кандидати на посаду міського голови. Немає основних кандидатів - Г.Кернеса (ПР) і Арсена Авакова (ВО "Батьківщина").
Деякі із кандидатів, зокрема від "Сильної України" Є.Гутков і від партії "Удар" Ю.Орел ще до початку підрахунку заявили, що вибори пройшли законно і без фальсифікацій.
Зараз дані з протоколів заносять до комп'ютеру і виносять на екран.