ua en ru

У Гватемалі автобус впав у каньйон: загинули щонайменше 38 людей

У Гватемалі в результаті падіння пасажирського автобуса в річку на дні ущелини глибиною 200 м загинули щонайменше 38 людей, кілька десятків поранені, передає Reuters з посиланням на повідомлення представників влади.

Інцидент стався вранці 9 вересня в 60 км на північний захід від столиці р. Гватемала. За словами рятувальників, автобус повністю знищений. Серед загиблих - шестеро дітей і 12 жінок. 46 поранених доставлені в місцеві лікарні.

Слідчі поки не знають, що стало причиною аварії, також невідомо, куди прямував автобус, що їхав на південь у бік міста Гватемала. Рятувальники повідомляють, що погода була сухою і сонячною, а автобус був, ймовірно, перевантажений.

На місцевому телебаченні повідомляють, що більшість пасажирів автобуса їхали на місцевий ринок, щоб продати продукцію, вироблену на навколишніх фермах.

Подібний інцидент в Гватемалі стався в 2008 р., коли переповнений автобус злетів з шосе під укіс 15-метрової глибини в 65 км на південний схід від столиці, в результаті чого загинули 53 людини.

Нагадаємо, в серпні в Малайзії в результаті падіння автобуса в ущелину загинули 30 осіб.