ua en ru

В Gunvor назвали "політичною стріляниною" справу проти Тимченка у США

Компанія Gunvor назвала "політичною стріляниною" ситуацію, у яку потрапив нафтотрейдер і бізнесмен Геннадій Тимченко. Так компанія відреагувала на сьогоднішню статтю The Wall Street Journal, у якій стверджується, що американські власті розпочали розслідування відносно російської компанії і бізнесмена, який раніше володів нею.

"Gunvor не отримувала повідомлень про будь-яке розслідування. Компанія потрапила в політичну перестрілку", - заявила прес-служба компанії.

У відповідь на інформацію WSJ компанія опублікувала розгорнутий і детальний коментар.

"Будь-які твердження про порушення відносно нашої торговельної діяльності є необґрунтованими і повністю помилковими", - йдеться в заяві.

В матеріалі американської газети йдеться, що прокурори вивчають угоди Gunvor Group з перепродажу нафти від державної "Роснефти" третім особам. Людина, знайома з ходом розслідування, заявила виданню, що слідство зажадало дані про закупівельні ціни на сировину, які встановлювала Gunvor.

В останні два роки Gunvor не купувала нафту у державної компанії, стверджує трейдер. Компанія ніколи не виступала посередником між продавцями і покупцями нафти, брала участь у прозорих тендерах "Роснефти", які були конкурентними, в цих тендерах Gunvor ніколи не платила більше, ніж платили інші, зазначається в заяві.

Компанія знову повторила, що Президент Росії Володимир Путін не має інвестицій у нафтотрейдері: "Путін ніколи не мав часток - безпосередніх або прихованих - у компанії Gunvor, не є бенефіціаром діяльності компанії".

Як повідомлялося, російський олігарх Тимченко готує відповідь на статтю WSJ про відмивання грошей.