ua en ru

Російський олігарх Тимченко готує відповідь на статтю WSJ про відмивання грошей

Російський олігарх Тимченко готує відповідь на статтю WSJ про відмивання грошей Джерело фото:gazeta.ru

Представники російського бізнесмена Геннадія Тимченка готуються відреагувати на статтю у Wall Street Journal, у якій йдеться про початок розслідування у США справи про відмивання коштів нафтотрейдингової компанією Gunvor, передає Російська служба ВВС.

Як повідомив директор з комунікацій міжнародної інвестиційної компанії Volga Group, основним акціонером якої є Геннадій Тимченко, заява буде зроблена найближчим часом.

В середу американське видання повідомило, що прокуратура Східного округу Нью-Йорка і міністерство юстиції США підозрюють компанію, яку заснував Тимченко, в незаконних фінансових операціях.

Слідство припускає, що нафтотрейдер міг проводити через платіжну систему США кошти, пов'язані з корупційними оборудками в Росії.

Видання посилається на джерело, близьке до розслідування, за словами якого зареєстрована у Швейцарії компанія закуповувала нафту у ВАТ "Роснефть" за заниженими цінами, перепродувала її, а потім через третіх осіб відмивала доходи.

У прес-службі компанії "Роснефть" заявили ВВС, що не коментують цю інформацію. Телефон головного офісу компанії Gunvor в четвер вранці не відповідав.

Нагадаємо, у США, за даними The Wall Street Journal, порушили справу проти російського олігарха Геннадія Тимченка.