ua en ru

В Греції проходить масовий страйк працівників транспорту

У грецькій столиці м. Афіни проходить масовий страйк працівників громадського транспорту. Обурення городян викликав прийнятий урядом новий пакет заходів жорсткої економії, передає Associated Press.
Співробітники метрополітену, а також машиністи трамваїв і приміських поїздів приєдналися до 24-годинної акції протесту, відмовившись вийти на роботу. Автобуси і тролейбуси в центрі Афін припинили роботу на декілька годин. Крім того, затримки спостерігаються і в аеропортах через авіадиспетчерів, які відмовилися працювати наднормово, наполягаючи на дотриманні трудової угоди.
Раніше сьогодні грецькі органи правопорядку вже розігнали близько 2 тис. демонстрантів, присутніх у будівлі парламенту, які кидалися в поліцейських пляшками.
Нагадаємо, раніше на тижні влада Греції оголосила про набуття чинності нового пакету заходів жорсткої економії з метою отримати другий кредитний транш від "трійки" міжнародних кредиторів - Євросоюзу, Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Європейського центрального банку (ЄЦБ). До цього нова партія фінансової допомоги була відкладена на середину жовтня - подібні терміни можуть привести до неминучого дефолту Греції.