ua en ru

У ГПУ заявляють, що слідчі дії з Тимошенко не проводилися

Слідчі дії з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко не проводилися і проводитимуться тоді, коли підозрювана визначиться з адвокатом. Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Олег Пушкар, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Якщо ж деякі захисники підозрюваної не знають елементарних речей і роз'яснення Тимошенко її прав у слідстві називають слідчими діями, то при чому тут слідство?", - сказав він. Пушкар нагадав, що після вручення повідомлення про підозру, і тільки після того як підозрювана визначиться з адвокатами, в їх присутності будуть проводитися слідчі дії.

"Вчора, коли два слідчі зайшли до Тимошенко з метою роз'яснити її права в слідстві і з'ясувати наявність у неї якихось клопотань, як цього від нас вимагає закон, у відповідь остання заявила, що ще визначається з кандидатурою захисника і повідомить своє рішення через 72 години. Вона пообіцяла, що призначені нею захисники зв'яжуться з представниками слідчої групи. Поки зі слідчими ніхто не контактував", - додав він.

Пушкар зазначив, що підозрюваної неодноразово пропонувалося надати допомогу у встановленні зв'язку з адвокатом або особами, які можуть запросити захисника. "Однак Тимошенко відмовилася від запропонованої допомоги. Тож, я ще раз підкреслюю, що роз'яснення її процесуальних прав підозрюваної проходило відповідно до вимог закону", - пояснив він.

Читайте також: Власенко заявляє, що є захисником Тимошенко в об'єднаному справі за боргами ЄЕСУ і вбивства Щербаня