ua en ru

У Держдумі РФ вважають пропозицію Путіна ввести війська в Україну своєчасним кроком

Пропозиція президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних сил РФ на території України є своєчасним кроком, вважає голова комітету Держдуми Росії у справах СНД.

Пропозиція президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних сил РФ на території України є своєчасним кроком, вважає голова комітету Держдуми Росії у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький.

"Ми є свідками і учасниками цивілізаційної сутички - за чи проти встановлення на планеті однополярного світоустрою. Росія завжди виступала проти цього. Сьогодні Захід намагається будь-якими способами відєднати Україну від російського світу, від Росії, від інтеграційних процесів на пострадянському просторі", - заявив Слуцький журналістам.

"Те, що зараз відбувається на Україні, є антиконституційним переворотом, який загрожує правам людини, безпеці та якості життя наших співвітчизників, дотримання їх основних прав і свобод", - зазначив депутат.

На його переконання, Росія повинна забезпечити безпеку насамперед на території Криму, як того регіону, який є оплотом опору збройного перевороту і захоплення влади в Києві". "Росія може ввести обмежений контингент збройних сил РФ у Криму також з метою збереження Чорноморського флоту і наших співвітчизників у Криму і протистояння можливих збройних провокацій з боку сьогоднішнього антиконституційного режиму в Києві", - сказав глава думського комітету.

Він також зазначив, що депутати Держдуми обов'язково візьмуть участь в якості спостерігачів за проведенням всекримського референдуму з питання про статус автономії і розширення її повноважень. Слуцький повідомив, що Держдума підтримує інтенсивні контакти з кримською Верховною Радою і з усіма владними структурами півострова.

"У Криму є тісний контакт з Москвою. Впевнений, що в найближчі дні може бути запущений потужний спільний гуманітарний проект, спрямований на підтримку населення Криму", - зазначив парламентарій.

У свою чергу голова комітету Держдуми з безпеки і протидії корупції Ірина Ярова, коментуючи останні події навколо України, заявила, що рішення Росії "по суті є абсолютно гуманнним".

Тероризм в усьому світі є самим небезпечним злочином. А саме фашизм і тероризм проголосили себе владою в Україні, і несуть реальну загрозу життю і безпеці громадян Росії, які проживають в Україні, і, без сумніву, братському для нас народу України. Рішення, прийняте сьогодні Радою Федерації, повністю відповідає Конституції, узгоджується з нормами міжнародного права, а найголовніше - воно спрямоване на захист життя і безпеки", - сказала Ярова.

Депутат Держдуми Віктор Зубарєв також назвав військову присутність Росії на Україні "обґрунтованим". "У нас є інформація про спроби радикалів захопити органи влади автономної республіки Крим. У цьому зв'язку, враховуючи те свавілля, що відбувається по всій території України при потуранні місцевої влади, ми маємо повне право захистити своїх громадян на Україні від насильства і свавілля. Рішення президента Росії по стабілізації ситуації в Криму вважаю правильним, спрямованих на забезпечення безпеки військових об'єктів Чорноморського флоту, всіх жителів півострова", - заявив Зубарєв