ua en ru

В держбюджеті України на 2013 р. виділено 100 млн грн на легалізацію ПО в держустановах, - Грищенко

В державному бюджеті України на 2013 р. виділено 100 млн грн на легалізацію програмного забезпечення (ПО) в державних установах. Про це сьогодні під час зустрічі з головою європейського відділення корпорації "Майкрософт" Яном Мюлфайтом заявив віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, передає прес-служба чиновника.

За словами Грищенка, за десять років частка "піратських" програм, що використовуються в державних установах, зменшилася в два з половиною рази, але український уряд усвідомлює необхідність стовідсоткової легалізації всього програмного забезпечення.

"Україна вживає енергійних зусиль для посилення захисту прав інтелектуальної власності. Це необхідно не лише з точки зору виконання наших міжнародних зобов'язань, а, в першу чергу, це є невід'ємною складовою підтримки розвитку національної ІТ-галузі. Українські програмісти повинні мати надійні гарантії, що їх праця приноситиме їм відповідні доходи завдяки надійному захисту авторських прав на програмне забезпечення", - підкреслив віце-прем'єр.

При цьому він закликав "Майкрософт" активніше підключатися до інформаційної роботи з метою роз'яснення українським громадянам і, особливо, молодим Інтернет-користувачам необхідності поваги до інституту інтелектуальної власності.

Зі свого боку, Ян Мюлфіт підтвердив, що компанія "Майкрософт" дуже зацікавлена в українському ринку і готова шукати компромісні підходи для мінімізації витрат України в рамках процесу легалізації комп'ютерних програм.

Нагадаємо, раніше гендиректор компанії "Майкрософт Україна" Дмитро Шимків повідомив, що в Україні державні органи є лідерами з використання неліцензійного програмного забезпечення.