ua en ru

До держбюджету за результатами розміщення ОВДП у квітні 2011 р. надійшло 4,8 млрд грн, з початку року – 15,3 млрд грн

За результатами розміщення на первинних аукціонах облігацій внутрішніх державних позик до Державного бюджету України в квітні надійшло коштів на загальну суму 4,8 млрд грн (з початку року - 15,3 млрд грн). Про це йдеться в огляді НБУ "Грошово-кредитний ринок України (поточні тенденції)".

Також у квітні Мінфін здійснив випуск ОВДП для збільшення статутного капіталу ПАТ "Родовід Банк" (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України і Національного банку України "Про взаємодію Кабінету Міністрів України і Національного банку України щодо відчуження публічним акціонерним товариством "Родовід Банк" зобов'язань перед фізичними особами за вкладами та активів відкритому акціонерному товариству "Державний ощадний банк України" від 30.03.2011 №323) на загальну суму 3,95 млрд грн.

Усього з початку 2011 р. було здійснено розміщення державних облігацій України (з урахуванням ОВДП, що випущені для збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Родовід Банк") на загальну суму 24,3 млрд грн.

Середньозважена дохідність ОВДП за результатами проведення аукціонів з їх первинного розміщення в квітні становила 8,98% річних (з початку року - 8,69%). Середньозважена дохідність ОВДП з урахуванням зобов'язань, випущених для рекапіталізації банків у квітні становила 9,2% річних (з початку року - 8,99%).

Погашення та сплата доходу за ОВДП здійснювалися своєчасно й у повному обсязі, який з початку року становив 17,1 млрд грн, у тому числі основний борг - 12,4 млрд грн, сплата доходу - 4,7 млрд грн.