ua en ru

У Гондурасі невідомі відкрили вогонь в аеропорту, шість людей загинули

На північному заході Гондурасу на стоянці міжнародного аеропорту Ла Меса в м. Сан-Педро-Сула невідомі в масках напередодні розстріляли чотири позашляховика, у результаті чого шість людей загинули, троє отримали поранення. За словами комісара поліції Juliana Ернандеса, більша частина загиблих - молоді люди у віці від 20 до 30 років. Їх особи поки не встановлені, передає Associated Press. За попередніми даними, напад було сплановано заздалегідь, вбивці чекали своїх жертв. У останніх також могла бути зброя, проте її могли забрати нападники. Слідство з'ясовує мотиви злочину. По всій видимості, вбивство стало результатом кримінального розбирання членів мексиканських наркокартелів.
За даними влади країни, мексиканські наркокартелі Лос-Зетас і Сіналоа використовують північ і схід Гондурасу для транзиту кокаїну з Колумбії в США.
Крім того, в результаті перестрілки, що зав'язалася між ув'язненими в'язниці Сан-Педро-Сула, загинули вісім людей, четверо отримали поранення. За даними пенітенціарної служби, конфлікт виник при спробі злочинців втекти. В даний час встановлюється, як зброя могла потрапити в руки до засуджених.
Спроби втечі - часте явище в установах кримінально-виконавчої системи Гондурасу. В'язниці країни переповнені. В'язниця Сан-Педро-Сула розрахована на 800 ув'язнених, проте там містяться більше 2,5 тис. засуджених.