ua en ru

У ДПСУ на кінець жовтня платники ПДВ Києва подали накладні на 59 млрд грн

З поміж майже 108 тис. податкових накладних, зареєстрованих у реєстрі, понад 46 тис. накладних на загальну суму майже 59 млрд грн зареєстрували на кінець жовтня цього року близько 3 тис. столичних платників податку на додану вартість. Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби.

Голова комісії з проведення реорганізації ДПСУ у м. Києві Ірина Носачова зазначила, що при купівлі певних товарів чи послуг підприємець має змогу перевірити наявність податкової накладної свого продавця в єдиному реєстрі. І при відсутності її реєстрації зробити висновок про доцільність бізнес-відносин з таким сумнівним контрагентом, оскільки ризикові операції, як відомо, перешкоджають в отриманні права на відшкодування ПДВ не тільки у автоматичному режимі, а і взагалі.

Носачова акцентувала увагу суб'єктів підприємницької діяльності, що з 1 січня 2012 року вводиться реєстрація у Єдиному реєстрі податкових накладних із сумами ПДВ більше 10 тис. грн та податкових накладних на поставки підакцизних та імпортованих товарів. На сьогодні для реєстрації в єдиному реєстрі надсилаються податкові накладні із сумою ПДВ понад 100 тис. грн (з 1 липня 2011 року).