ua en ru

У Німеччині заявили про погіршення ситуації на підконтрольній бойовикам території Донбасу

У Німеччині заявили про погіршення ситуації на підконтрольній бойовикам території Донбасу
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що ситуація на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу знову стала "серйозною", і всі сторони повинні поважати угоду про припинення вогню.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що ситуація на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу знову стала "серйозною", і всі сторони повинні поважати угоду про припинення вогню. Про це він заявив сьогодні, 10 листопада, під час візиту в Казахстан, передає Reuters.

У своєму коментарі він підкреслив стурбованість з приводу збільшення сутички між проросійськими сепаратистами і урядовими військами в останні тижні, незважаючи на перемир'я, укладене в Мінську 5 вересня.

"На жаль, ситуація знову серйозна. Тепер я думаю, що ми повинні закликати всіх тих, хто залучений в цей конфлікт, в тому числі і російську сторону, знову дотримуватися умов мінського протоколу", - заявив Штайнмайер на прес-конференції.

У неділю в Донецьку було зафіксовано сильний обстріл за місяць, і Організація з безпеки і співробітництва у Європі заявила, що вона помітила колону бронетехніки без знаків розрізнення на території бойовиків.

Штайнмаєр сказав, що після повернення в Берлін, у понеділок ввечері, він обговорить ситуацію в Україні з главою зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Федерикой Могерини.

Нагадаємо, напередодні Могерини закликала РФ не допустити загострення бойових дій в Україні і відвести свої війська.