ua en ru

У Німеччині арештовано трьох вихідців з Марокко, підозрюваних у зв'язках з "Аль-Кайєдою"

У Німеччині затримано трьох вихідців з Марокко. Їх підозрюють в зв'язках з терористичною організацією "Аль-Кайєда" і в плануванні терактів на території ФРН. У затриманих вилучено вибухівку, пише Deutsche Welle.

У суботу затримані постануть перед слідчим Федеральної судової палати.

Всі троє підозрюваних проживали в Північному Рейні-Вестфалії і вже протягом тривалого часу перебували під наглядом німецьких спецслужб. У ніч на п'ятницю вони збиралися провести тестування вибухівки. Незважаючи на те, що в підсумку підозрювані скасували "тест", правоохоронні органи зважилися на затримання.

За інформацією газети Bild, два ймовірних терориста затримано в Дюссельдорфі, один в Бохумі. Всі вони є вихідцями з Марокко. При цьому співробітниками Федерального відомства по кримінальних справах були вилучені великі обсяги вибухових речовин.

За інформацією телеканалу ZDF, затримані планували здійснити теракт на території Німеччини. Один з них пройшов підготовку в таборі для терористів за кордоном. Цей випадок можна порівняти за своєю серйозностю з арештом чотирьох членів так званої "зауерландської групи" в 2007 р., які також планували теракти у ФРН.

Офіційний представник федеральної прокуратури в п'ятницю відмовився коментувати повідомлення ЗМІ, вказавши, що в суботу цій темі буде присвячено спеціальну прес-конференція.