ua en ru

У м. Дераа на півдні Сирії введено більше 15 урядових танків

У м. Дераа на півдні Сирії введені більше 15 урядових танків. Про це повідомляє Reuters посилаючись на свідчення місцевих жителів, передає РБК. За їх словами бойова техніка попрямувала в старі квартали центру міста, звідки доносяться звуки автоматних черг.
Війська і бойова техніка вже входили в 120-тисячне місто 25 квітня для розгону антиурядових демонстрацій. Незважаючи на це напередодні маніфестанти знову окуповували вулиці міста, вимагаючи відставки президента Башара Ассада. Під час пригнічення акції протесту солдати сирійської армії убили 19 осіб.

Нагадаємо, в Сирії у березні 2011 р. почалися масові акції протесту, викликані аналогічними хвилюваннями в інших арабських країнах - Єгипті, Тунісі, Йемені, Лівії і т. д. Учасники протестів в Сирії вимагають проведення політичних реформ і відставки президента. За даними протестуючих, з початку масових акцій протесту в Сирії було убито близько 500 чоловік.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що влада Сирії негативно віднеслася до бомбардувань Лівії станами НАТО, а, за деякими даними, навіть поставляли режиму лівійського глави Муаммара Каддафі зброю, порушуючи санкції ООН.