ua en ru

До ФДМУ надійшло дві заявки на участь у конкурсі з продажу акцій "Донбасенерго"

До Фонду державного майна України (ФДМУ) надійшло дві заявки на участь у конкурсі з продажу 60,773 % акцій ПАТ "Донбасенерго", повідомляє прес-служба ФДМУ.

Фонд держмайна оголосив конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону цього товариства 24 липня 2013 року.

ФДМУ приймав заявки до 13 серпня 2013 року, до 18:00.

Конкурс з продажу пакета акцій ПАТ "Донбасенерго" відбудеться 21 серпня 2013 р. у приміщенні Фонду державного майна України, об 11:00.

Конкурс транслюватиметься он-лайн на офіційному сайті ФДМУ.

Початкова ціна пакета акцій товариства - 641 млн грн.

Умовами конкурсу, зокрема, передбачено використання вугілля, що видобувається на українських шахтах, в обсязі не менше 70% обсягу палива, що використовується товариством для виробництва електричної та теплової енергії, реконструкція Старобешівської та Словянської ТЕС, здійснення щорічних інвестицій у модернізацію виробництва, недопущення утворення простроченої заборгованості із заробітної плати та інших виплат, поетапне підвищення заробітної плати, недопущення звільнення працівників з ініціативи покупця та інше.

Як зазначав голова ФДМУ Олександр Рябченко, після Західенерго та Дніпроенерго, які були приватизовані у минулому році, Донбасенерго - це третя генеруюча компанія в Україні, яка йде на приватизацію. За його словами, цій компанії дуже необхідні інвестиції.