ua en ru

У Європі за березень 2013 р. кількість проданих автомобілів впало на 10% - до 1,35 млн

У Європі за березень 2013 р. кількість проданих автомобілів впала на 10% - до 1,35 млн. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Зниження спостерігається вже 18-й місяць поспіль, а в Німеччині продажі впали відразу на 17%, свідчать дані Асоціації європейських автовиробників.

У I кварталі 2013 р. постачання знизилися на 9,7% до рекордно низького рівня в 3,1 млн автомобілів.

Volkswagen, Bayerische Motoren Werke і Daimler, які торік, фактично, проігнорували зниження продажів в Європі, цього року не чекають зміни чистого прибутку через падіння довіри інвесторів, зниження споживчої довіри, а також високого рівня безробіття, яка зараз знаходиться на максимумі з 1995 р.

Падіння продажів у Німеччині було найсильнішим серед п'яти найбільших європейських автомобільних ринків, а також більш відчутно, ніж зниження падіння на 11% у лютому. Великобританія, де продажі збільшилися на 5,9%, обігнала Німеччину за обсягами поставок у березні. Продажі в Іспанії, Італії та Франції знижувалися.

Продажі Volkswagen впали на 9,3%, BMW продала на 4,7% автомобілів менше, продажу Daimler в Європі скоротилися на 1%. При цьому продажі PSA Peugeot Citroen і Ford Motor впали на 16%.

Читайте також: Продажі нових автомобілів в ЄС у лютому впали на 10,5%