ua en ru

У Єврейській автономній обл. РФ зіткнулися два залізничні потяги, зійшли з рейок 29 вагонів і електровоз

У Єврейській автономній області зіткнулися два залізничні потяги. Як повідомляє прес-служба Головного управління МНС Росії по регіону, повідомлення про аварію надійшло на пульт оперативного чергового сьогодні о 09:08 (00:08 за київським часом).

Прибула на місце оперативна група під керівництвом тимчасового виконуючого обов'язки начальника ГУ МНС Росії по ЄАО полковника Олександра Сафронова виявила, що в районі залізничної станції Аур Смидовицького муніципального району сталося зіткнення двох залізничних складів, що перевозили тверде паливо - вугілля. Всього зійшли з рейок 29 вагонів і один електровоз. В результаті аварії постраждали дві людини з числа працівників поїздів. Загрози пожежі зараз немає.

Станція Аур розташована на головному ході Транссибірської магістралі (8393-й км.).

На місці події працюють рятувальники, пожежники, психологи МНС Росії, пожежний поїзд і відновний поїзд залізничної станції Біробіджан-1, співробітники поліції, медики та інші служби.

Зараз ведеться ліквідація наслідків аварії. Розслідуються обставини того, що трапилося. Рух поїздів через станцію на час проведення аварійно-відновних робіт припинений.

Причиною аварії на Далекосхідній залізниці став брак заводу-виготівника бічної рами візка вантажного вагону. До такого висновку прийшла спеціальна комісія РЖД.

"Схід вантажних вагонів відбувся через злам бічної рами візка, виготовленого в 2010 р. ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" (Україна)", - говориться в повідомленні комісії. Даний вагон належить ВАТ "Фінтрансгрупп", в даний час орендований ВАТ "СУЕК".