ua en ru

В ЄС в лютому можуть почати роботу над санкційним списком для України, - Брок

В Європейському Союзі в лютому 2014 р. можуть почати роботу над санкційним списком для України.

В Європейському Союзі в лютому 2014 р. можуть почати роботу над санкційним списком для України. Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив голова комітету з закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок.

"Я припускаю, що - якщо так і далі продовжуватиметься - наступними тижнями почнуть працювати над списком, за яким особисто відповідальні за затримання, вбивства, тортури та засудження, котрі є неприйнятними, отримають заборону на в'їзд - це можуть поєднати і з блокуванням рахунків", - заявив Брок.

При цьому відповідаючи на запитання, чому ЄС досі не запровадив санкції щодо української влади, єврочиновник зауважив: "Тому що санкції можуть бути запроваджені лише тоді, коли закінчаться переговори. Не можна запроваджувати санкції, поки переговори ще тривають. Спочатку одне, потім інше".

Водночас Брок заявив, що Президент України Віктор Янукович, очевидно, не бажає мирного врегулювання ситуації в Україні.

"Абсолютна жорсткість, котру демонструють президент та його послідовники. Вони ні на міліметр не готові іти на компроміси. Вони мають однобокий погляд, що насильство йшло з іншого боку. Я думаю, це повна втрата реальності укупі з тотальною претензією на владу", - заявив політик.

Зазначимо, вчора, 29 січня 2014 р. спеціальна делегація Європарламенту на чолі з Броком перебувала в Україні, де провела зустрічі з представниками влади та опозиції.