ua en ru

У Єгипті в зіткненнях прихильників і супротивників Президента поранено більше 100 осіб

У Єгипті в зіткненнях прихильників і супротивників Президента Мохаммеда Мурсі поранено більше 100 осіб. Заворушення відбулися на площі Тахрір в Каїрі. Демонстранти закидали один одного каменями і пляшками із запальною сумішшю. Міністерство охорони здоров'я Єгипту оцінило кількість постраждалих в 110 осіб. Всі вони отримали поранення легкого і середнього ступеня тяжкості. Поліція у заворушення не втручалася, передає Reuters.

Проти Мурсі виступають ліберали, які вважають, що Президент не виконав свої обіцянки під час перших ста днів біля влади. Крім того, вони протестують проти передбачуваного впливу на главу держави з боку мусульманського руху "Братів-мусульман". Нагадаємо, що Мурсі до заняття вищої державної посади був одним з лідерів даного руху.

У політичному крилі "Братів-мусульман", партії "Свобода і справедливість", розкритикували заяви лібералів. "Сьогоднішні події були спробою ліберальних сил не дати ісламістам висловлювати їхні погляди і протестувати на Тахрірі, площі, яка належить всім єгиптянам, а не тільки конкретній групі", - сказав представник "Свободи і справедливості" Ахмед Собейх.

Нагадаємо, що до кінця листопада в Єгипті має бути завершена робота над новою Конституцією. Ліберали і християнська меншина побоюються, що вона зафіксує очолююче положення ісламу в країні в збиток меншинам.

Читайте також: "Невинність мусульман" - Єгипет видав ордери на арешт нібито причетних до створення фільму коптів