ua en ru

В Єгипті з сьогоднішнього дня відмінено комендантську годину

В Єгипті з сьогоднішнього дня припиняється дія комендантської години, введеної більше 4,5 місяців тому колишнім Президентом Хосні Мубараком в розпал заворушень, що охопили країну, передає РБК з посиланням на Associated Press.

З 28 січня 2011 р. комендантська година діяла в Єгипті 6 годин. З 28 березня термін дії комендантської години був скорочений до трьох годин і діяв з 2 до 5 годин ранку за місцевим часом.

Раніше представники Вищого військової ради країни, в руках якої виявилася владу після відставки Мубарака, повідомили, що Єгипет проведе парламентські вибори у вересні 2011 р. При цьому точна дата вересневих виборів поки не називається. В той же час відомо, що режим надзвичайного стану напередодні виборів буде знято.

"Ми вже відзначали раніше, що парламентські або президентські вибори в Єгипті не проводитимуться, поки діє режим надзвичайного стану", - заявили представники Вищого військового ради. Режим надзвичайного положення діє в країні з 1981 р.

Нагадаємо, 11 лютого 2011 р. Мубарак, який перебував при владі з 1981 р., склав з себе повноваження глави Єгипту. Його відставці передували антиурядові виступи. Вища військова рада ухвалила рішення про розпуск єгипетського парламенту і припинення дії конституції. Рада планує залишатися при владі протягом шести місяців - до строку проведення нових президентських і парламентських виборів.