ua en ru

У Єгипті поліція розігнала демонстрацію студентів-ісламістів, 4 людини постраждали

В Єгипті у м. Ель-Мансура поліція використовувала сльозогінний газ для розгону демонстрації прихильників екс-президента Мохаммеда Мурсі, чотири людини постраждали. Даних про загиблих поки немає, передає Reuters.

Учасниками протестного мітингу були студенти університету Мансура - одного з найбільших в Єгипті. Повідомляється, що зіткнення з поліцією сталося недалеко від університетського кампусу.

Відомо, що, крім поліції і студентів, в заворушеннях брали участь і місцеві жителі. За словами очевидців, в ході розгону демонстрації були чутні постріли з дробовиків. Однак залишається невідомим, з чийого боку вони були зроблені.

З липня 2013 р. в Єгипті не припиняється хвиля пригод, викликана поваленням президента-ісламіста Мурсі. Правоохоронні органи регулярно розганяють мітинги на підтримку колишнього глави держави, а екстремісти влаштовують теракти проти поліцейських і військових.

4 листопада 2013 р. розпочався суд над Мурсі, проте засідання було перенесено на січень 2014 р. Екс-президент звинувачується в підбурюванні до заворушень, які призвели до великої кількості людських жертв.