ua en ru

У Єгипті заарештовано 42 людини за підозрою в організації акцій протесту

У Єгипті зарештовано 42 людини за підозрою в організації незаконних акцій протесту. Серед заарештованих - троє іноземних громадян, передає РБК.
Напередодні в столиці країни Каїрі на площі Тахрір (Визволення) пройшла масова акція протесту за участю кількох тисяч осіб. Люди вимагали кримінального покарання для колишнього Президента Єгипту Хосні Мубарака і ряду осіб з колишнього оточення цього політика. Протестуючі також намагалися зірвати державний прапор Ізраїлю на будівлі посольства цієї країни і повісити замість нього прапор Палестинської автономії. Поліція і армійські підрозділи розігнали демонстрантів, застосувавши вогнепальну зброю і сльозоточивий газ. У результаті були вбиті шестеро людей, також були поранені.
Після цього Вища рада збройних сил Єгипту - орган, фактично керуючий цією державою - розповсюдив заяву, в якій говориться, що влада буде "рішуче придушувати акції протесту на площі Тахрір, в тому числі і з використанням сили, для того, щоб нормалізувати обстановку в Каїрі".
11 лютого 2011 р. Х.Мубарак на тлі багатотисячних акцій протесту подав у відставку, однак мітинги і заворушення в Каїрі не припинилися.