ua en ru

У Єгипті заарештований прес-секретар руху "Брати-мусульмани"

Керівник прес-служби "Братів-мусульман" Джихад аль-Хаддад заарештований єгипетською поліцією, передає ВВС.

Ель-Хаддад був виявлений правоохоронцями на конспіративній квартирі в Каїрі разом з двома іншими представниками політичного крила "Братів-мусульман". Повідомляється, що всі троє були арештовані та відправлені в місце попереднього ув'язнення.

Джихад ель-Хаддад став ключовим спікером "Братів-мусульман" після перевороту 3 липня 2013 р., коли з поста Президента Єгипту був повалений видатний діяч цього руху Мохаммед Мурсі. До цього ель-Хаддад працював радником міністра закордонних справ в уряді Мурсі.

Серйозні заворушення почалися в Єгипті наприкінці червня 2013 р. 3 липня був повалений Президент-ісламіст Мурсі. З тих пір екс-глава держави перебуває під арештом. Прихильники Мурсі продовжують вимагати його звільнення і повернення до влади. Внаслідок цього 14 серпня силові структури розігнали мітингуючих прихильників Мурсі. Тоді загинули, за різними даними, до 1 тис. осіб.

Зазначимо, наприкінці минулого тижня влада Єгипту продовжила режим надзвичайного стану на всій території країни на два місяці.