ua en ru

В Єгипті 12 прихильників Мурсі отримали за 17 років в'язниці

Єгипетський суд виніс вирок 12 прихильникам екс-президента країни Мохаммеда Мурсі. Вони були визнані винними у причетності до атаки на ісламський університет "Аль-Азхар" та засуджені до 17 років ув'язнення кожен, повідомляє агентство MENA.

Приводом для арешту стала спроба штурму офісів університету "Аль-Азхар", керівництво якого підтримало повалення Мурсі з поста президента.

Більше тисячі людей, більшість з яких прихильники Мурсі, були вбиті в ході зіткнень зі співробітниками правоохоронних органів після подій липня ц.р., коли президент був відсторонений від влади військовими на чолі з міністром оборони Абдель Фаттахом ас-Сісі.

Сам Мурсі також перебуває під слідством. Екс-президенту і ще 14 учасникам руху "Брати-мусульмани" висунули звинувачення в розпалюванні насильства. За версією слідства, лідери "Братів-мусульман" винні в загибелі десятка демонстрантів, які протестували біля президентського палацу в Каїрі в грудні 2012 р. Підсудним у разі визнання винними загрожує довічне ув'язнення або смертна кара.