ua en ru

В Єдиному держреєстрі з 27 січня буде відкрито пошук по засновникам та директорам, - ЗМІ

В Єдиному держреєстрі з 27 січня буде відкрито пошук по засновникам та директорам, - ЗМІ Джерело фото: Facebook Дениса Бігуса

В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (ЄДР) з 27 січня 2015 р. буде відкрито пошук по засновникам і директорам. Про це повідомив журналіст Денис Бігус (на фото) на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"В першу чергу для колег, але і взагалі хороша новина. Наказ Міністерства юстиції про зміну пошуку в ЄДР підписано (як виявилося - ще 24 грудня). Висів в Держкомпідприємництва на узгодженні. Сьогодні голова Держкомпідприємництва Ксенія Ляпіна повинна його погодити. Павло Петренко (міністр юстиції України, - ред.) пообіцяв публікацію в понеділок. Необхідні зміни в ЄДР, наскільки мені відомо, вже зробили", - написав Бігус.

Таким чином, за його словами, з вівторка в Єдиному держреєстрі буде відкрито пошук по засновникам і директорам.

"Для тих, хто не розуміє масштабу події. Раніше ми могли побачити лише хто є власником компанії. Тепер можна буде знайти усі компанії власника. Для розслідувань це безцінна можливість", - заявив Бігус.

Нагадаємо, 14 жовтня 2014 р., Верховна Рада України прийняла закон 1701-VII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб і публічних діячів". За відповідне рішення проголосували 265 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 24 жовтня 2014 р.