ua en ru

У двох селах Калмикії введено режим НС через африканську чуму свиней

У Бага-Тугтунському і Маничеському сільських поселеннях Яшалтинського району Калмикії введено режим надзвичайної ситуації через африканську чуму свиней (АЧС). Як говориться в повідомленні прес-служби Південного регіонального центру МНС Росії, при дослідженні в двох пробах мертвих свиней отримано позитивний результат на АЧС.
У повідомленні відомства говориться, що 5 жовтня 2011 р. надійшло повідомлення про те, що на південь від 3-4 км. від селища Пролетарський Бага-Тугтунського сільського поселення Яшалтинського району у водоканалі "Ростовський розподільник N1" знайдено 17 мертвих голів свиней тижневої давності. Після проведення досліджень мертве поголів'я було спалене з подальшою дезінфекцією місць спалювання і засипкою грунту, додає відомство.
"В даний час місце події оточене співробітниками міліції і ветеринарної служби Яшалтинського району. Проводиться робота з виявлення причини смерті тварин. Визначена 5-кілометрова зона повного звільнення від свиней і здачі на переробку. Виставлено охоронно-карантинний пост на джерелі АЧС. Забезпечено цілодобове чергування фахівців деожветслужби і співробітників міліції на охоронно-карантинному посту", - говориться в повідомленні.