ua en ru

У ДТП на Західному березі Йордану загинули не менше 10 дітей

В результаті зіткнення шкільного автобуса з вантажівкою поблизу Рамалли на Західному березі річки Йордан загинули не менш ніж 10 дітей, повідомляє ВВС.

За даними палестинських поліцейських, загинули 10 дітей, більше 30 з серйозними травмами були доставлені в палестинські та ізраїльські лікарні. Згідно з іншими даними, поранення отримали понад 40 дітей. МЗС України повідомляє, що наших співвітчизників серед постраждалих і загиблих немає.

Близько 50 дітей, серед яких були п'яти і шестирічні, направлялися в Рамаллу зі школи в селі Аната, що недалеко від Єрусалиму.

Офіційні особи, спираючись на попередні дані, говорять, що підстав підозрювати якесь втручання ззовні, немає.
Згідно наявної інформації, водієм автобуса був ізраїльтянин арабського походження. Ймовірно, хто з водіїв міг втратити управління в сильний дощ на слизькій трасі. Після зіткнення з вантажівкою автобус перекинувся і загорівся.

Поліція Ізраїлю почала розслідування спільно з палестинськими колегами. Глава Палестинської автономії Махмуд Аббас вже оголосив триденну жалобу. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, який зараз знаходиться на Кіпрі, висловив співчуття і запропонував керівництву ПНА всю необхідну допомогу.

Нагадаємо, на початку липня в Бангладеш внаслідок дорожньо-транспортної події загинули близько 60 школярів. Група учнів початкових класів, що складається з 80 осіб, поверталася у відкритому кузові вантажівки з портового міста Чіттагонг, де раніше пройшов футбольний матч. Водій не впорався з керуванням, і вантажівка з'їхала у кювет.