ua en ru

В Донецьку, Луганську і Харківську обл. прибули спецпідрозділи МВС з інших регіонів, - Аваков

В Донецьку, Луганську і Харківську області прибули спецпідрозділи міліції з інших регіонів України.

В Донецьку, Луганську і Харківську області прибули спецпідрозділи міліції з інших регіонів України. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков (на фото) у своєму зверненні, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

"Ми чітко розуміємо, хто є організатором заворушень у всіх трьох областях, ми їх ідентифікували, і хочу їх попередити, що законне покарання буде невідворотним", - йдеться у зверненні глави МВС.

За словами глави відомства, в Харкові ситуація складна, але контрольована. Співробітниками правоохоронних органів затримано вже кілька чоловік, озброєних як вогнепальною зброєю, так і ножами і "заточками".

Згідно з повідомленням, у відношенні затриманих проводяться слідчі дії і їхні свідчення, в тому числі, розширюють поле діяльності міліції.

"Водночас, я сьогодні мав можливість оцінити дії міліції в Харкові і, мушу визнати, що значна кількість співробітників МВС не виконали покладені завдання належним чином. Ми будемо розбиратися з цією ситуацією і приймати кадрові рішення. Але я переконався, що і в нинішній міліції є справжні патріоти, які роблять все, що належить робити", - зазначив Аваков.

Він також поінформував, що всі східні і південні області, які опинилися в групі ризику спецоперації по дестабілізації ситуації країни, укріплені додатковими спецпідрозділами з інших регіонів України.

Нагадаємо, сьогодні у Донецьку та у Харкові місцеві проросійські активісти проголосили утворення народних республік, а також виступили з вимогою провести референдум про федералізацію.