ua en ru

У Донецькій обл. особливий режим діятиме до затримання підозрюваних у здійснені вибухів у Макіївці, - С.Дергунов

У Донецькій області після вибухів, здійснених невідомими особами в Макіївці, надалі діє особливий режим на об'єктах життєзабезпечення. Про це повідомив перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Сергій Дергунов, передає радіо "Свобода".

"Стосовно особливого становища, режим посилений залишається і може бути зупинений лише після того, як виявлять і затримають учасників цього процесу. Тому і медичні заклади, і органи внутрішніх справ несуть службу так, як належить їм нести", - повідомив С.Дергунов.

Він також підтвердив, що основна версія вибухів, яка розглядається, пов'язана зі здирництвом.

"Версію озвучив Хорошковський, я думаю, що вона дуже близька до істини, я думаю, це просто банальне здирництво. І коли люди побачили масштаб операції, коли люди побачили, як включилася в роботу державна машина, просто не прийшли за грошима", - сказав перший заступник голови облдержадміністрації.

Нагадаємо, 21 січня голова Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) Анатолій Близнюк заявив, що ухвалив рішення "про введення особливого режиму по всій області" у зв'язку з подіями в Макіївці. В четвер рано-вранці сталися два вибухи, на відстані 600 метрів один від одного. Жертв і постраждалих немає.