ua en ru

У Дніпропетровській обл. затриманий терорист ДНР, що планував підрив складу ЗСУ

У Дніпропетровській обл. співробітники СБУ затримали терориста самопроголошеної "Донецької народної республіки", який планував підрив складу паливно-мастильних матеріалів аеромобільної бригади Збройних Сил України на території області.

У Дніпропетровській обл. співробітники СБУ затримали терориста самопроголошеної "Донецької народної республіки", який планував підрив складу паливно-мастильних матеріалів аеромобільної бригади Збройних Сил України на території області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Дніпропетровської області.

"Встановлено, що даний громадянин, 1984 року народження, учасник терористичної організації "Донецька народна республіка", в жовтні 2014 року отримав від керівництва "ДНР" наказ на проведення терористичного акту на території Дніпропетровської області, а саме підриву складу паливно-мастильних матеріалів аеромобільної бригади Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, для виконання завдання він отримав вибухову речовину - пластид, який переправив з Донецька в Дніпропетровськ та незаконно зберігав його за місцем проживання.

"Злочинний умисел громадянину не дали довести до кінця працівники СБУ. У ході обшуку у його квартирі вилучено 20 кг пластиду і пістолет "Макарова" з патронами. У громадянина також вилучено посвідчення працівника генеральної прокуратури "ДНР", - додали в прес-службі.

Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, напередодні, Служба безпеки України у результаті спецоперації не допустила проникнення на територію Дніпропетровської області диверсійно-підривної групи озброєних бойовиків з т.зв. підрозділу "Беркут-СМЕРШ", які мали завдання здійснити низку терористичних актів та диверсій.