ua en ru

У Дніпропетровській обл. посадові особи нанесли збитки державі в сумі 1,33 млн грн

Посадові особи Дніпропетровського воєнізованого гірничорятувального загону (ВГРЗ) нанесли збитки державі в сумі 1,33 млн грн. Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС у Дніпропетровській області.

Як відмітили у прес-службі, посадові особи Дніпропетровського ВГРЗ протягом тривалого часу фальсифікували документи про обсяг проведених робіт по утилізації пестицидів зі сховищ трьох районів області і надавали рахунки на їх оплату до Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА). Облдержадміністрація, в свою чергу, оплачувала ці рахунки з коштів держбюджету. Фактично ж роботи зі збору пестицидів не проводилися взагалі.
Посадові особи тричі надавали до Дніпропетровської ОДА рахунки на оплату таких робіт: двічі на суму, що перевищує 220 тис. грн, та один рахунок на майже 900 тис. грн. Таким чином керівники Дніпропетровського ВГРЗ нанесли збитки державі в сумі 1,33 млн грн.
Наразі двоє керівників ВГРЗ затримані та знаходяться у слідчому ізоляторі. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу - утримання під вартою. Відносно них порушена кримінальна справа за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. За зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, їм загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.