ua en ru

У Дніпропетровську в листопада 2013 р. почне роботу радіологічний центр вартістю понад 250 млн грн, - Вілкул

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у суботу, 15 червня, провів робочу нараду з питання введення в експлуатацію радіологічного корпусу в Дніпропетровську, вартістю понад 250 млн грн. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

В даний час вже повністю завершено будівництво об'єкту і монтаж медичного обладнання японської та шведської компаній Toshiba і Electra.

За словами Вілкула, свою роботу на повну потужність радіологічний центр почне вже в листопаді.

"У Дніпропетровську почав роботу один з ключових об'єктів медичної галузі регіону - сучасний радіологічний центр. Вже повністю закінчені будівельні роботи та запущений весь блок обладнання. Перший блок почав прийом пацієнтів в тестовому режимі. Це суттєвий крок у впровадженні європейських і світових норм лікування онкозахворювань. У листопаді місяці центр запрацює на повну свою потужність. На жаль, в Дніпропетровщині онкологія є однією з ключових проблем і те, що ми виходимо на найсучасніші механізми лікування онкозахворювань - це істотний прорив медичної сфери в регіоні", - зазначив віце-прем'єр міністр.

Персонал радіоцентру вже пройшов навчання роботі на встановленому обладнанні. Проте, в ході наради Вілкул також дав доручення організувати стажування працівників центрах у Швеції та Японії.