ua en ru

У грудні ц.р. під потягами Hyundai загинули два залізничники, ще одна травмована

Потяг Hyundai сполученням Донецьк-Київ смертельно травмував працівника залізниці. Про це повідомляє сьогодні прес-служба Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (Держгірпромнагляд). Робітник загинув 25 грудня ц.р. на Слов'янській дистанції сигналізації та зв'язку ДП "Донецька залізниця" при виконанні службових обов'язків.

У Держгірпромнагляді зазначають, що в грудні ц.р. під час експлуатації поїздів Hyundai загинули два працівники залізниці та один був травмований. "Причиною такої ситуації є недоліки в роботі технічних служб "Укрзалізниці", які не забезпечили ефективні заходи для профілактики нещасних випадків, пов'язаних зі змінами в швидкісному режимі нового рухомого складу. Очевидно, що "Укрзалізниця" досі не оволоділа методи безпечної роботи зі швидкісним транспортом", - зазначають у Держгірпромнагляді.

Згідно з планом роботи Держгірпромнагляду України на 2013 р., відповідність технологічних норм при проведенні робіт на шляхах будуть досліджені в ході перевірок на початку наступного року.

Читайте також: Постраждалі пасажири поїздів Hyundai підготували судовий позов проти залізничників