ua en ru

У Дагестані ліквідовано бойовик, який входив до складу бандгрупи Умарова

У Дагестані в ході спецоперації ліквідовано бойовик, який входив до складу бандгрупи одного з лідерів північнокавказьких терористів Доку Умарова. Про це повідомляє прес-служба Національного антитерористичного комітету.

Органами Федеральної служби безпеки була отримана інформація про місцезнаходження бандитів в одному з будинків селища Петровське в передмісті Хасавюрта. Напередодні ввечері будинок, в якому засіли бандити, і прилегла до нього територія були блоковані силами спецназу ФСБ і Міністерства внутрішніх справ Росії. Була здійснена евакуація мешканців прилеглих будинків, і з бандитами розпочаті переговори, які не дали результату.

Сьогодні в 6:25 за київським часом при спробі прориву з заблокованого будинку один бандит був нейтралізований. В результаті попереднього розпізнання встановлено, що це - Іслам Атиев, 1990 року народження. За даними Оперативного штабу НАК, з 2008 р. він увійшов до складу бандгрупи Д.Умарова, що діяла на території Чеченської Республіки. На рахунку бандита - вибухи саморобних вибухових пристроїв, численні факти посягань на життя співробітників правоохоронних органів, наголосили у НАК.

В ході сталося зіткнення у заблокованому будинку виникла пожежа, активна фаза спецоперації триває.