ua en ru

В.Чернявський: Проблема закритих АЗС існує в 6 районах Сумської області

У Сумській області буде побудовано 15-20 нових автозаправних станцій. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Віктор Чернявський.

"Ми розіслали листи всім можливим інвесторам. Вже визначили, в яких районах, скільки необхідно поставити заправок. Загальна кількість - близько 15-20 по області. Причому хочемо завести в область не ті компанії, що вже працюють, як "Лукойл", а завести нові компанії... Робота ведеться. Але це питання швидко не вирішити. Потрібно затвердити інвестиційні плани, виділити гроші. Проекти, як правило, вже готові... Думаю, що до кінця року ми домовимося зі всіма і наступного року вже побудуємо заправки", - сказав В.Чернявський.
За його інформацією, загальна орієнтовна сума інвестицій складе близько 50 млн грн. "Ми реалізуємо наші плани, навіть якщо зупинені заправки будуть запущені. Тому що ми бачимо, що на сумському ринку є чотири оператори, і один з них контролює близько 50% ринку, хоча по антимонопольному праву навіть з 20% ринку підприємство вважається майже монополістом, оскільки це дозволяє робити величезний вплив. Юридично ми не можемо впливати на поточний процес - йде слідство", - сказав В.Чернявський.
Відповідаючи на запитання про те, чи будуть інвестори українськими, заступник глави Сумської ОДА сказав: "Нам все одно, хто це буде, ми розіслали пропозиції всім. Хто відгукнеться - будь ласка, працюйте, аби монополії не було. Чим більше буде операторів, тим для нас краще. У перспективі ми будемо застраховані від таких катаклізмів".
У Сумській області з липня зупинено 48 зі 120 автозаправних станцій у зв'язку з судовими розглядами між оператором паливного ринку і податковою адміністрацією. Іншою можливою причиною називають атаку на І.Коломойського, з ім'ям якого пов'язують закриті заправки.