ua en ru

У Чернівецькій області суд засудив працівницю банку до 5,5 років в'язниці за незаконне привласнення 2,1 млн грн

Кельменецький районний суд Чернівецької області приговоил до 5 років і 6 місяців ув'язнення працівницю банку, яка привласнила 2,1 млн грн. Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ).

Співробітники СБУ з'ясували, що з 2011 до 2012 року правопорушниця свідомо вносила до офіційних фінансових документів завідомо неправдиві відомості. В перших примірниках договорів, які надавалися клієнтам, працівниця вказувала достовірні суми коштів для внесення на рахунки. У других примірниках, які залишалися в банку, вже фігурували занижені суми вкладів.

В ході досудового слідства доведено, що від злочинних дій аферистки постраждало більше 30 вкладників банку, а загальна сума нанесених збитків становить понад 2 млн. 100 тисяч гривень. Частина отриманих протиправним шляхом коробів зловмисниця використала для створення видимості сплати відсотків за вкладами ошуканих громадян, а іншу - витрачала на власні потреби.

Згідно з повідомленням, вироком суду зловмисниця визнана винною у скоєнні злочинів за ч.2 ст.190 (шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому), ч.5 ст.191 (привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання посадовою особою своїх повноважень, вчинені в особливо великих розмірах) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За сукупністю санкцій статей суд призначив колишній фінансистці покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців із забороною протягом 2 років посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, з конфіскацією всього особистого майна. Крім цього засуджену зобов'язали відшкодувати матеріальні збитки, завдані фінустанові.