ua en ru

У Чернівецькій обл. 11 кандидатів у депутати мають непогашені судимості, - МВС

У Чернівецькій області 321 особа, зареєстрована кандидатами у депутати до рад різних рівнів, раніше мала проблеми із законом - більшість із них притягалися до відповідальності переважно за посадові злочини. Серед цієї кількості 11 кандидатів у депутати мають непогашені судимості. Про це на прес-конференції повідомив начальник УМВС України в Чернівецькій області полковник міліції Микола Харабара, повідомляє радіо "Свобода".
За словами М.Харабари, всі кандидати у депутати місцевих рад Чернівецької області були перевірені "на предмет притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності".
"Згідно з законом про вибори, не має права бути зареєстрованим та брати участь у виборах той кандидат, що має судимість, і на момент реєстрації ця судимість залишилась непогашеною. Таких кандидатів виявили 11. Ще один претендент на депутатський мандат намагався зареєструватися у кандидати у Чернівцях, хоча його розшукували у Києві", - заявив М.Харабара.
За його словами, "якщо керуватися буквою закону, то кожен голова територіальної виборчої комісії при реєстрації мав би попросити у кандидата довідку про наявність або відсутність судимостей. Вони й мають ухвалювати рішення щодо цих осіб. У цьому пункті міліція свою місію виконала".