ua en ru

У Черкаській міськраді 41 депутат вимагає відправити у відставку мера Сергія Одарича

У Черкасах відбулося об'єднання ідеологічних супротивників навколо ідеї відставки виконавчого комітету та міського голови. Про це заявили на терміново зібраній прес-конференції лідери усіх фракцій і груп міської ради (крім вільних демократів). За відставку Одарича поставили свої підписи депутати "Батьківщини", Партії регіонів, КПУ, "Удару", "Фронту змін" і групи "Черкащина".

На думку представника групи "Черкащина" Олександра Радуцького, завдяки діяльності Одарича, Черкаси стали першим містом, в якому ПР формально об'єднала свої зусилля з опозиційними фракціями. "Сергій Одарич став автором політичного дива - він своїми деструктивними діями об'єднав проти себе всі без винятку політичні сили регіону - як провладні, так і опозиційні. У місті, напевно, не залишилося нікого, хто може вірити його словам і обіцянкам мера, всім цим міфам про світле майбутнє і політ космічних кораблів. Громадян цікавлять прості проблеми - куди подівся колосальний бюджет розвитку, де обіцяні тролейбуси, чому зникає і просідає щойно покладений асфальт ", - сказав Радуцький.

За словами депутатів, станом на 18:00 23 квітня під вимогою про імпічмент Черкаської міської міського голови Сергія Одарича зібрано 42 підписи. За словами Радуцького, Одарич намагався всіляко уникнути проведення сесії, під різними надуманими приводами: "Одарич ... під будь-якими приводами намагався затягнути проведення сесії. Спочатку він не підписав рішення міськради від відставку виконкому, потім тут же ініціював кишенькову сесію за винесення цього ж питання про відставку виконкому. Потім переніс сесію на наступний тиждень ... І ось під вечір 23 квітня, стало відомо, що він скликає сесію в середу 24 квітня на 10:00. Думаю, завтра ми нарешті припинимо цю вакханалію брехні і лукавства", - сказав депутат.

Політтехнолог Олексій Голобуцький оголошує можливий список 42 депутатів, які підписалися під вимогою відставки Сергія Одарича: "За нашою інформацією, вже зібрано 42 (при необхідих 41) підписи під вимогою про відставку. При цьому, сам Одарич став родоначальником нового політичного феномену - народження ситуативної коаліції Партії регіонів і "Батьківщини". Схоже, всі політичні сили міста готові приєднається до забивання останнього цвяха. За нашою інформацією за відставку голосують депутати від: ПР, "Батьківщини", "Фронту змін", "Удару", КПУ, нефракційні.

Нагадаємо, Одарич - двічі ставав мером Черкас.