ua en ru

В Чехії почалися найбільші в Європі військові навчання НАТО

У Чехії на полігоні поблизу міста Намєшти під Ославой, на південному сході Чехії, стартували найбільші в Європі військові навчання НАТО - Ramstein Rover 2013. Про це повідомляє радіо "Свобода".

У навчаннях бере участь тисяча військових з 20 країн-членів НАТО. Вперше до навчань долучилися на правах країн-учасників НАТО Польща та Угорщина.

Серед учасників нинішніх навчань 150 авіадиспетчерів - фахівців з наведення літаків на наземні цілі. Отже, навчання в порівнянні з торішніми більш реально будуть симулювати умови реального бою.

Як зазначив керівник навчань, полковник Зденєк Бауер, щоб максимально наблизити умови реального бою, "ми, крім авіачастин, залучили до навчань і наземні сили як раз в ролі підрозділів противника".

Крім Намєшти під Ославой, навчання пройдуть також на 22 інших військових полігонах, зокрема, поблизу Либавы, а також у Болетицах, на півдні країни.

Керівники навчань сподіваються, що зосередження навчань на полігонах, а також спеціально оброблені авіа-коридори максимально зменшать шум і гуркіт, неприємний для цивільного населення. За програмою авіація не буде літати вночі, а тільки в період з 9:00 до 23:00.

Навчання закінчаться 21 вересня.