ua en ru

У Британії організація "Англійська ліга захисту" має намір вивести на вулиці 1 тис. своїх прихильників, щоб зупинити погроми

Британська вкрай права організація "Англійська ліга захисту" має намір вивести на вулиці Англії 1 тис. своїх прихильників, щоб зупинити безлади. Як повідомили представники "Англійської ліги захисту", вони мають намір втрутитися в ситуацію, оскільки "поліція не в змозі впоратися з тим, що відбувається", передає Associated Press. Вони уточнили, що не мають наміру вступати в бої з бунтуючою молоддю.
Нагадаємо, причиною заворушень стало вбивство темношкірого британця Дуггана, яке відбулося 4 серпня 2011 р. Правоохоронці спробували провести обшук автомобіля, де знаходився Дугган, підозрюваний у зв'язках з бандитськими угрупуваннями. Він чинив поліції опір і був застрелений.
Мирна акція 6 серпня 2011р. швидко переросла в масові заворушення, після того як група молодих людей підпалила рейсовий автобус і дві поліцейські машини, а також стала закидати правоохоронців пляшками з "коктейлем Молотова" і петардами. Незабаром заворушення перекинулися й на інші британські міста - Ліверпуль, Манчестер, Брістоль і Бірмінгем. В ході заворушень постраждали понад 30 співробітників поліції.