ua en ru

У Бразилії поліція розігнала демонстрантів сльозогінним газом

У місті Белу-Орізонті неподалік від футбольного стадіону зібралися близько 60 тис. осіб. Для розгону демонстрантів поліція застосувала сльозогінний газ, повідомляє ВВС.

Виступи протестуючих тривають в Бразилії незважаючи на обіцянку Президента країни Ділми Руссефф прислухатися до вимог демонстрантів.

Заворушення в країні тривають уже два тижні. Приводом для них послужило підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті Сан-Паулу на 20 сентаво. Жителі Бразилії також вимагають збільшення фінансування освіти та охорони здоров'я. Напередодні Руссефф у телезверненні до нації пообіцяла прислухатися до думки демонстрантів. Зокрема Русефф пообіцяла збільшити державні асигнування в освіту (кошти будуть спрямовані з нафтового сектора), а також поліпшити фінансування депресивних районів країни.

Протести підігрівалися футбольним Кубком конфедерацій, що проходить в Бразилії. Місцеві жителі виступають проти проведення в країні великих спортивних турнірів через складний соціально-економічного становища.

Нагадаємо, вчора МЗС України закликав громадян України, які перебувають у Бразилії, утриматися від участі в масових заходах в центральних районах великих міст.